Recepten

Rundvlees Roerbak Met Broccoli

Vandaag out-of-the-blue een nieuw recept gezocht en uitgeprobeerd. En warempel! De Kids vonden het lekker! En het was ook erg lekker!

Alhoewel ik er nu toch wel achter kom dat de inductiekookplaat soms wel iets té hard gaat. Zeker als je gas gewend bent. Dan is die pan zo snel heet.
Note to Self: Volgende keer ietsje zachter zetten.

Nu willen jullie natuurlijk weten wat dat recept dan is geweest… Heb het gewoon van het internet geplukt en alles is vandaag de dag te krijgen in de supermarkt.
Het originele recept was voor 2 personen, maar ik heb het omgeschreven naar 2 volwassenen en 2 kinderen.

Het origineel

Ingrediënten:

  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Vlees
  • 8 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, in gesnipperd
  • 400 g rundvleesreepjes (biefstuk
  • 6 eetlepels wokolie
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 400 g broccoli, in kleine roosjes
  • 275 g Zilverlies rijst + Sorghum én wilde rijst (Lassie)

Bereiding:

Doe de rijstmix met 500 ml. water in de pan. Breng de rijstmix aan de kook en roer even om. Zet de deksel op de pan en kook in 13 minuten op laag vuur de rijst zachtjes gaar tot al het vocht is opgenomen. Schep de rijst voor het serveren even om.

Roer de inhoud van de 2 Knorr Bouillon Kuipjes, met 6 eetlepels water, de sojasaus, de sesamolie en de knoflook door elkaar. Schep de vleesreepjes erdoor en laat ze 5 minuten marineren; de marinade maakt het vlees zacht, mals en geeft het meer smaak.

Verhit een ruime wok of braadpan op hoog vuur en schenk 4 eetlepels wokolie erin. Schep het vlees uit de marinade in de wok en roerbak 4-5 minuten. Schep het vlees uit de pan op een bord. Verhit de laatste 2 eetlepels wokolie en doe de paprikarepen en de broccoli in de wok. Roerbak ca. 2 minuten totdat de broccoli heldergroen van kleur is.

Doe het rundvlees bij de groenten in de wok en schep alles om. Maak een kuiltje in het midden en schenk de rest van de marinade erin. Kook de saus in ca. 3 minuten in tot een dikke saus. Serveer de rundvlees roerbak met broccoli met de rijstmix.

Mijn creatie

Mocht je nu vegetarisch zijn, dan vervang je de Bouillon Keteltjes vlees door Bouillon Kuipje Groenten en het Rundvlees door Tofoe reepjes. Wel de tofoe langer laten marineren. Volgens mij is het dan ook zelfs Vegan!

Laten jullie even weten of jullie dit leuk vinden? Want dan zal ik wel vaker recepten delen.

Leave a comment